Merhaba İnternette askeri tıp ile ilgili çok az bilgi var genel olarak giriş süreci ve eğitim süreci ile ilgili bilgi verebilirmisiniz ?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Askeri tıp için MSÜ sınavınıza girmenize gerek yoktur.Yks sayısal puanıyla tercih edebilirsiniz.İki adet askeri tıp okulu vardır.Hamidiye ve Gülhane olmak üzere.Tercihlerinizi ÖSYM üzerinden yaparsınız.Yerleştikten sonra MSB pertem sitesinden size özel duyuru gelir.Mülakat gün ve saatinizi öğrenirsiniz.İlk gün FYT olur kaç puan aldığınız önemli değildir geçmeniz yeterli çünkü sağlık subay-astsubaylığında adp sistemi yoktur.Kontenjan kadar aday çağırılır.Adaylar arasında sıralama olmaz.İkinci Gün sözlü mülakat sınavın olur.Sözlü mülakattada kaç puan aldığın önemli değildir geçmen yeterli anlattığım sebep nedeniyle.Sözlüyü geçtikten sonra hastaneye sevkini alırsın muayane olmaya gidersin.Sağlık Subay-astsubaylığında diğer askeri okuların aksine bazı farklılıklar vardır sağlık yönetmeliğinde.Skolyoz değeri 10 derece ve altı,Düz taban değeri 10 derece üstü,Tek bir gözün miyop-astigmat derecesi 3 derece ve altı olması gerekmektedir.Sağlıktan da geçersen eğer bil ki okulu kazandın çünkü adaylar arasında sıralama olmaz sağlığı geçen herkes okulu kazanmaktadır.1-2 hafta sonra pertemden duyuru gelir KHO'ya intibak eğitimine çağırılırsın.İntibak eğitimini geçtikten sonra Okuluna katılımını yaparsın.Sağlık subay ve Astsubayları haftada bir gün askeri eğitim görmektedirler.İstanbuldakiler HHO'da Ankaradakiler KHO'da.Eskiden bu okullarda ikamet ederlerdi ama yurtlar yapıldı artık kendi yurtlarında kalıyorlar.Tabip subaylar kho mezunlarına göre 2 yıl daha fazla okudukları için mezun olduklarında 1 yıl teğmen olarak görev yaparlar.Normalde teğmen olarak görev yapma süresi 3 yıldır.Genel olarak böyle daha başka bilgiye ihtiyacın olursa yazabilirsinMerhaba İnternette askeri tıp ile ilgili çok az bilgi var genel olarak giriş süreci ve eğitim süreci ile ilgili bilgi verebilirmisiniz ?
Merhaba, hayır deri çatlaklıkları engel değildir. Dikiş izleri için görünen yerlerde 4 cm², görünmeyen yerlerde 20 cm² sınır vardır.Hocam deri yırtıkları sorun olmurmu yada dikiş izi
Hayır olmaz.Hocam benim deri çatlaklari biceps üstünde birazda büyük genede sıkıntı olmazmı
Sağolasın hocam kafamı kurcalıyordu süreklide bunu nerden baktın ben bulamadımHayır olmaz.
Sağlık yönetmeliği MADDE 42; yüz bölgesi, baş bölgesi, tüm boyun ve el parmak uçlarından itibaren dirsekler dahil kollarda kısa kollu gömlek ve dizden itibaren etek ile görünen tatuajlar ile bu bölgelerin dışında vücudun görünmeyen bölgelerinde toplamı 20 cm²’den büyük olanlar (skar, yanık, ameliyat izi vb.)Sağolasın hocam kafamı kurcalıyordu süreklide bunu nerden baktın ben bulamadım
Telegram MSÜ grubumuzdan bana ulaşabilir mısın. Kullanıcı adım Taygun.Yani soru yaratıyor deri çatlakları ben sağlık astsubay lık başvurucamda
Öncelikle teşekkürler birkaç sorum olacakAskeri tıp için MSÜ sınavınıza girmenize gerek yoktur.Yks sayısal puanıyla tercih edebilirsiniz.İki adet askeri tıp okulu vardır.Hamidiye ve Gülhane olmak üzere.Tercihlerinizi ÖSYM üzerinden yaparsınız.Yerleştikten sonra MSB pertem sitesinden size özel duyuru gelir.Mülakat gün ve saatinizi öğrenirsiniz.İlk gün FYT olur kaç puan aldığınız önemli değildir geçmeniz yeterli çünkü sağlık subay-astsubaylığında adp sistemi yoktur.Kontenjan kadar aday çağırılır.Adaylar arasında sıralama olmaz.İkinci Gün sözlü mülakat sınavın olur.Sözlü mülakattada kaç puan aldığın önemli değildir geçmen yeterli anlattığım sebep nedeniyle.Sözlüyü geçtikten sonra hastaneye sevkini alırsın muayane olmaya gidersin.Sağlık Subay-astsubaylığında diğer askeri okuların aksine bazı farklılıklar vardır sağlık yönetmeliğinde.Skolyoz değeri 10 derece ve altı,Düz taban değeri 10 derece üstü,Tek bir gözün miyop-astigmat derecesi 3 derece ve altı olması gerekmektedir.Sağlıktan da geçersen eğer bil ki okulu kazandın çünkü adaylar arasında sıralama olmaz sağlığı geçen herkes okulu kazanmaktadır.1-2 hafta sonra pertemden duyuru gelir KHO'ya intibak eğitimine çağırılırsın.İntibak eğitimini geçtikten sonra Okuluna katılımını yaparsın.Sağlık subay ve Astsubayları haftada bir gün askeri eğitim görmektedirler.İstanbuldakiler HHO'da Ankaradakiler KHO'da.Eskiden bu okullarda ikamet ederlerdi ama yurtlar yapıldı artık kendi yurtlarında kalıyorlar.Tabip subaylar kho mezunlarına göre 2 yıl daha fazla okudukları için mezun olduklarında 1 yıl teğmen olarak görev yaparlar.Normalde teğmen olarak görev yapma süresi 3 yıldır.Genel olarak böyle daha başka bilgiye ihtiyacın olursa yazabilirsin
Sözlü mülakat harp okullarına göre biraz daha kolay kaç puan aldığın önemli değil geçmen yeterli.Ki çoğunluk geçiyor.TUS sınavını kazanırsan uzmanlık eğitiminide Gülhane de alıyorsun.Bitirdikten sonra TSK'nın bitirdiğin uzmanlığa ihtiyaç olan görev yerlerinde görev yapıyorsun.Ek bilgi olarak ise görev yapacağın kuvvet okuldan mezun olurken kura yöntemi ile seçiliyor.(Bölüm 1.si kendisi seçiyor).Ve en fazla Tuğgeneral rütbesine çıkabiliyorsun daha üst rütbelere çıkamıyorsun.Benim bilgim bu şekilde yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevinirim.Öncelikle teşekkürler birkaç sorum olacak
sözlü mülakat harp okulları gibimi bildiğim kadarıyla elenme çok az ama sorular hakkında bilgim yok ayrıca sınıf ve uzmanlık süreci nasıl ilerliyor?
Hocam MSB adına eczacılık var odamı subayAskeri tıp için MSÜ sınavınıza girmenize gerek yoktur.Yks sayısal puanıyla tercih edebilirsiniz.İki adet askeri tıp okulu vardır.Hamidiye ve Gülhane olmak üzere.Tercihlerinizi ÖSYM üzerinden yaparsınız.Yerleştikten sonra MSB pertem sitesinden size özel duyuru gelir.Mülakat gün ve saatinizi öğrenirsiniz.İlk gün FYT olur kaç puan aldığınız önemli değildir geçmeniz yeterli çünkü sağlık subay-astsubaylığında adp sistemi yoktur.Kontenjan kadar aday çağırılır.Adaylar arasında sıralama olmaz.İkinci Gün sözlü mülakat sınavın olur.Sözlü mülakattada kaç puan aldığın önemli değildir geçmen yeterli anlattığım sebep nedeniyle.Sözlüyü geçtikten sonra hastaneye sevkini alırsın muayane olmaya gidersin.Sağlık Subay-astsubaylığında diğer askeri okuların aksine bazı farklılıklar vardır sağlık yönetmeliğinde.Skolyoz değeri 10 derece ve altı,Düz taban değeri 10 derece üstü,Tek bir gözün miyop-astigmat derecesi 3 derece ve altı olması gerekmektedir.Sağlıktan da geçersen eğer bil ki okulu kazandın çünkü adaylar arasında sıralama olmaz sağlığı geçen herkes okulu kazanmaktadır.1-2 hafta sonra pertemden duyuru gelir KHO'ya intibak eğitimine çağırılırsın.İntibak eğitimini geçtikten sonra Okuluna katılımını yaparsın.Sağlık subay ve Astsubayları haftada bir gün askeri eğitim görmektedirler.İstanbuldakiler HHO'da Ankaradakiler KHO'da.Eskiden bu okullarda ikamet ederlerdi ama yurtlar yapıldı artık kendi yurtlarında kalıyorlar.Tabip subaylar kho mezunlarına göre 2 yıl daha fazla okudukları için mezun olduklarında 1 yıl teğmen olarak görev yaparlar.Normalde teğmen olarak görev yapma süresi 3 yıldır.Genel olarak böyle daha başka bilgiye ihtiyacın olursa yazabilirsin
Lisans bolumleri subay onlisans astHocam MSB adına eczacılık var odamı subay
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.