Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şanlı Yuva bünyesindeki Instagram Hesaplarımızı takip edebilir, en güncel haberleri alabilirsiniz.

Çözüldü L5 Sakralizasyon

adrian

Çaylak
Bu tanıyı grafi üzerinden anlayan var mı? Tam bir l5 sakralizasyon olduğunu sanmamakla beraber taraflı veya yarım sakralizasyon bildiğiniz gibi MSÜ'de elenme sebebi... Yardımcı olabilen varsa şimdiden teşekkürler.

Çözüldü L5 Sakralizasyon

Kıymetli görüşünüz için sağolun. Ancak benim bildiğim kadarıyla aynı maddenin 2. açıklamasında tek veya çift sakralizasyon sadece Bando MYO ve TSK adına diğer fakültelerde eğitim veren kurumlar için engel teşkil etmiyor. Sizin dediğiniz dış belirtisi olmayan şey spina bifida occulta tanısı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına eğitim görülen diğer fakülteler adına eğitim veren kurumlar da bildiğim kadarıyla sadece Tıbbiye var. Maalesef tek taraflı veyahut çift taraflı sakralizasyon elenme sebebiymiş. Aklımı karıştıran kısım Lumbal 5 kemiğinin ki bu en alttaki büyük ve sakrumun üstündeki kemik oluyor, sağdaki transvers proses'in soldakine göre daha üçgenimsi olması. Sanırım bu benim...
Hocam sağlık yönetmeliğine baktıüımda şöyle yazıyor.
3. Hareket, his ve stabilite bozukluğu yapmayan, paravertebral kas spazmıgöstermeyen, uzun süre ayakta durma ve yürüyüşte bel ve bacak ağrısı meydana getirmeyenspina bifida occulta, hiatus sakralis, birinci derecede spondilolistesiz (Bu Listenin 67 ncimaddesinde yer alan şekil-1’de gösterilmiştir.), iyileşmiş soliter ve multipl vertebra kırıkları,tek ve çift taraflı sakralizasyon, lumbalizasyon, tropizm.AÇIKLAMA-1: Hiçbir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tekseviyedeki spina bifida occulta (Hava Harp Okuluna alınacak öğrenciler hariç) dış kaynaktanalınan subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile öğrenci alımına engel teşkiletmez
Yani hocam benim düşüncem kısıtlama yapmıyorsa günlük işlerde ağrı, otururken ağrı, fonksiyon bozukluğu yapmıyorsa engel teşkil etmez düşüncesindeyim.

3. Hareket, his ve stabilite bozukluğu yapmayan, paravertebral kas spazmıgöstermeyen, uzun süre ayakta durma ve yürüyüşte bel ve bacak ağrısı meydana getirmeyenspina bifida occulta, hiatus sakralis, birinci derecede spondilolistesiz (Bu Listenin 67 ncimaddesinde yer alan şekil-1’de gösterilmiştir.), iyileşmiş soliter ve multipl vertebra kırıkları,tek ve çift taraflı sakralizasyon, lumbalizasyon, tropizm.AÇIKLAMA-1: Hiçbir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tekseviyedeki spina bifida occulta (Hava Harp Okuluna alınacak öğrenciler hariç) dış kaynaktanalınan subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile öğrenci alımına engel teşkiletmez
Yani hocam benim düşüncem kısıtlama yapmıyorsa günlük işlerde ağrı, otururken ağrı, fonksiyon bozukluğu yapmıyorsa engel teşkil etmez düşüncesindeyim.
Hocam kısaca açıklarsam yani sadece röntgen ile görünebilen hiçbir dış belirtisi olmayan sakralizasyon vb. hastalıklar engel teşkil etmezmiş tüzüğe göre.

Hocam kısaca açıklarsam yani sadece röntgen ile görünebilen hiçbir dış belirtisi olmayan sakralizasyon vb. hastalıklar engel teşkil etmezmiş tüzüğe göre.
Kıymetli görüşünüz için sağolun. Ancak benim bildiğim kadarıyla aynı maddenin 2. açıklamasında tek veya çift sakralizasyon sadece Bando MYO ve TSK adına diğer fakültelerde eğitim veren kurumlar için engel teşkil etmiyor. Sizin dediğiniz dış belirtisi olmayan şey spina bifida occulta tanısı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına eğitim görülen diğer fakülteler adına eğitim veren kurumlar da bildiğim kadarıyla sadece Tıbbiye var. Maalesef tek taraflı veyahut çift taraflı sakralizasyon elenme sebebiymiş. Aklımı karıştıran kısım Lumbal 5 kemiğinin ki bu en alttaki büyük ve sakrumun üstündeki kemik oluyor, sağdaki transvers proses'in soldakine göre daha üçgenimsi olması. Sanırım bu benim için elenme sebebi...

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-01-17 111944.png
    Ekran görüntüsü 2026-01-17 111944.png
    46 KB · Gösterim: 10
Kıymetli görüşünüz için sağolun. Ancak benim bildiğim kadarıyla aynı maddenin 2. açıklamasında tek veya çift sakralizasyon sadece Bando MYO ve TSK adına diğer fakültelerde eğitim veren kurumlar için engel teşkil etmiyor. Sizin dediğiniz dış belirtisi olmayan şey spina bifida occulta tanısı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına eğitim görülen diğer fakülteler adına eğitim veren kurumlar da bildiğim kadarıyla sadece Tıbbiye var. Maalesef tek taraflı veyahut çift taraflı sakralizasyon elenme sebebiymiş. Aklımı karıştıran kısım Lumbal 5 kemiğinin ki bu en alttaki büyük ve sakrumun üstündeki kemik oluyor, sağdaki transvers proses'in soldakine göre daha üçgenimsi olması. Sanırım bu benim için elenme sebebi...
Haklısınız hocam gözden kaçmış lakin önünüz tam kapanmıyor jandarmayıda deneyebilirsiniz. Lakin ben yinede denemenizi tavsiye ediyorum hiçbir şekilde dış etki yapmıyorsa doktorunuz sağlam raporu verebilir.

Çözüm
Haklısınız hocam gözden kaçmış lakin önünüz tam kapanmıyor jandarmayıda deneyebilirsiniz. Lakin ben yinede denemenizi tavsiye ediyorum hiçbir şekilde dış etki yapmıyorsa doktorunuz sağlam raporu verebilir.
Jandarmayla msü aynı sağlık yönetmeliği kullanmıyor mu Jandarmada saklarizasyon elenme sebebi değil mi

Son konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.