Merhabalar.
Ben de No-Touch Laser ile göz numaralarımı sıfırlamış biri olarak, bu durumun geçici olduğunu sana gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. 13. günde hâlâ ışıkların dağılması, halolar, etrafa yayılma gibi şeyler görmek çok ama çok normal. Göz yüzeyi henüz tam olarak kendini toparlamış sayılmaz, epitel tabaka hâlâ yenilenme sürecinde.
Genelde bu şikâyetler 1 ay içinde ciddi şekilde azalır, 2–3 ay içinde de büyük oranda kaybolur. Bazı kişilerde bu süreç biraz daha uzun sürebiliyor ama bu “bir şey yanlış gidiyor” demek değil. Özellikle geceleri fark etmen de çok doğal çünkü karanlıkta göz bebeği büyüyor ve düzensizlikler daha belirgin hale geliyor.
Doktorun “çok güzel ve hızlı iyileşiyorsun” demiş olması bence en önemli kısım. Çünkü asıl kriter bu. Yani şu an yaşadığın şey bir problem değil, sürecin ta kendisi.
Damlalarını aksatma, gözü kurutmamaya dikkat et, ekrana uzun süre kilitlenme (özellikle akşamları) ve biraz sabırlı ol. İnan bana, bir sabah kalkacaksın ve bu durumu hatırlamayacaksın bile.
Ben de aynen bu yollardan geçtim, o yüzden içim rahat konuşuyorum.
Öneri olarak teknolojik cihazlarda Mavi Ekran veyahut Gece Işığını açmanı ve ekran parlaklığını düşürmeni söyleyebilirim.
Kısaca: normal, geçici ve düzelecek. Panik yapmana hiç gerek yok.
Bu kutsal yolda sana başarılar dilerim.