Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şanlı Yuva bünyesindeki Instagram Hesaplarımızı takip edebilir, en güncel haberleri alabilirsiniz.

Meslek lisesinde Msü kazanmak zorlar mı

10. Sınıf okuyorum meslek lisesi elektrik bölümündeyim 12. Sınıfta staj yapacağım için zorlanacağımı düşünüyorum Anadolu lisesine geçmeme gerek varmı?
Merhaba.

Meslek lisesinde okuyor olman senin daha özverili çalışmanı gerektirir.
Planlı ve yılmadan çalışmaya devam eder, tekrarlarını ve denemelerini yaparsan başarı her türlü gelecektir.

Gelecek planını iyi yapman gerekiyor. MSÜ kazanmak için YKS, sağlık, sözlü gibi faktörler var. Kötü senaryoyu da hesaba katıp ben elektrik mezunu olduğumda bu meslekte devam edebilir miyim, sivil üniversitede hangi bölümden devam ederim gibi soruları kendine sormalısın.

Sonuç olarak benim tavsiyem, bölümünü seviyorsan yapman gereken zamanını güzel değerlendirip derslerini sıkı tutman yönünde.
Bölüme ilgin yok ve devam etmeyi düşünmüyorsan ailenle bu durumu görüşüp nakil istemen de yine faydalı olabilir.

İyi forumlar.

Sınavdan sorumlu olduğun konuları evde oturarak baştan sona çalışman gerekiyor ve hiç görmediğin konular olacak. Böyle bir disiplin yakalayabileceğine inanıyorsan meslek lisesinde kalabilirsin. Meslek lisesinde okuyup Milli Savunma Üniversitesi kazanan da birçok tanıdığım var.

10. Sınıf okuyorum meslek lisesi elektrik bölümündeyim 12. Sınıfta staj yapacağım için zorlanacağımı düşünüyorum Anadolu lisesine geçmeme gerek varmı?
Öncelikle Eğitim hayatında başarılar dilerim kardeşim. Msü sınavında Tyt baz alındığı güzel bir çalışma ile okulların taban puanlarını kazanmakta sorun yaşamazsın. Ancak Konu üniversite sınavına geldiğinde ve özellikle Subay mezunu veren Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu istiyorsan bu biraz sana sorun olacak. Çünkü meslek liseslerinde 11 ve 12 Sınıflarda Sayısal dersleri hiçbir şekilde görmüyorsun bu açığı ancak dershane kapatma mümkün görünüyor. Dershane imkanın yok ise Anadolu Lisesine geçmeni öneririmim çünkü bana göre sayısal dersleri görmemek Ayy sınavında büyük dezavantaj. Birde staj yapmaya başladığında sataj yaptığın bölgedeki çalışma ortamı, çalışanlar ve iş gücüne bağlı yorgunluğun çalışmanı biraz engelleyebilmektedir. Dershane ile meslek lisesine devam edip çevrendekiler ile arana mesafe koyarsan başarılı olursun. Meslek lisesi Yks için dezavantaj olsada mesleğe atılmanda çok büyük katkısı var. Msü ilk önceliğin olsun ama olmama ihtimalini ve sağlık Spor mülakatlarını ve menteşi hesaba katarsak başarısız olma ihtimaline karşı ikincil bir seçeneğin olsun. Tavsiye olarak Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınava girmeni öneririm. Kariyer kapısı üzerinden mesleğinin üzerine çok fazla alım var. Hakkında hayırlısını diler ve başarılar dilerim.

Merhaba, bende meslek lisesi çıkışlı biri olarak şuanda ilk mezun senemdeyim. İnan ki okulun hiçbir önemi yok, bize 2 yıl boyunca matematik bile öğretilmedi. Hatta meslek lisesi okuman senin için daha avantajlı çünkü; Öncelikle oldu ki MSÜ olmadı, MTOK kontenjanı ile birçok üniversiteye daha düşük puanla gidebilirsin, oldu ki üniversite okumak istemedin kendi iş yerini açmak istedin; Dükkan açma belgesi ve ustalık belgesi ile rahatça açabilirsin. MSÜ'e hazırlanmak için sana kendimden bir tavsiye verecek olursam kesinlikle elektrik bölümünden ayrıl. Geçebiliyorsan bilişim vari bölümlere geç ki ders için daha çok zaman edin, bilişim derslerinde yatsan bile hoca senin ders çalıştığını görürse bırakacağını düşünmüyorum zaten. Okulda kendi başına, kütüphanelerde vs. matematik, türkçe çalışmaya özen göster, bilişim dersinde tak kulaklığı bilgisayara tarih izle. Evde okulda öğrendiğinin tekrarını yap derdim ama okulda hiçbirşey öğretilmiyordur muhtemelen :D kendin aç konu anlatımı izle, günde 20 soru olsa bile çöz.

Neden Anadoluya Geçmemlisin ?
-
Anadoluda okumak eziyet gibi birşey olur, 10. sınıfta Anadoluya geçtiğini varsayalım senden çok önde olacaklar ve muhtemelen anlatılan konulardan hiçbirşey anlamayacaksın ve daha da geriye düşeceksin. Sınavlarda senden çok önce soru soracaklar ve belki de sınıfta kalacaksın.

Not: Tabi bu kendi fikrim, yine de başkalarına, kendi iç sesine danışmalısın :)

Son konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.