Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şanlı Yuva bünyesindeki Instagram Hesaplarımızı takip edebilir, en güncel haberleri alabilirsiniz.

Skolyoz derecesi düşürmek

Dostum öncelikle önünde uzun bi zaman var kendini kasma korkma. 12 derece skolyozu 2 aylık bir yüzme ile Hava Harp Okuluna giren bir tanıdığım var. sana da bunu öneriyorum yüzme, barfikse asılma gibi hareketleri yap.

sağlık mülakatı gününe 1-2 hafta kala sırt üstü uyumaya çalış. postürünü düzelt röntgen çekiminden hemen önce kendini esnet gerekirse gir wc'ye kapıya asıl dik dur. röntgen çekiminde ise dik durmaya çalışcam diye kendini kasma olduğun gibi dik dur ve nefesini içine çek onun da dozunu kaçırmadan tabii. rahat ol bu bahsettiğim şeyler bile 3-4 derece oynatabiliyor.

eylülde çekildiğimde 12 derece skolyozum vardı. yüzmeye gitmememe rağmen bu bahsettiklerim ile geçen hafta 4 derece olduğunu öğrendim inanamadım gerçekten. Başarılar dilerim

Dostum öncelikle önünde uzun bi zaman var kendini kasma korkma. 12 derece skolyozu 2 aylık bir yüzme ile Hava Harp Okuluna giren bir tanıdığım var. sana da bunu öneriyorum yüzme, barfikse asılma gibi hareketleri yap.

sağlık mülakatı gününe 1-2 hafta kala sırt üstü uyumaya çalış. postürünü düzelt röntgen çekiminden hemen önce kendini esnet gerekirse gir wc'ye kapıya asıl dik dur. röntgen çekiminde ise dik durmaya çalışcam diye kendini kasma olduğun gibi dik dur ve nefesini içine çek onun da dozunu kaçırmadan tabii. rahat ol bu bahsettiğim şeyler bile 3-4 derece oynatabiliyor.

eylülde çekildiğimde 12 derece skolyozum vardı. yüzmeye gitmememe rağmen bu bahsettiklerim ile geçen hafta 4 derece olduğunu öğrendim inanamadım gerçekten. Başarılar dilerim
Tavsiyelerin için sağ ol kardeşim. Doktor 'kesin düzelir diyemem' dediğinde baba korkmuştum içimi rahatlattın.

Tavsiyelerin için sağ ol kardeşim. Doktor 'kesin düzelir diyemem' dediğinde baba korkmuştum içimi rahatlattın.
abi şimdi ben de doktor değilim ama ama ama bizim derdimiz skolyozu 0'lamak değil ki sağlık mülakatından geçmek :D ikisi farklı şeyler şimdi. sağlık mülakatından geçtikten sonra skolyoz 10 derece çıksa nolur çıkmasa nolur senin hayatını kısıtlamıyorsa engellemiyorsa. sen elinden geleni yap dediklerimi uygula bi süre. sonra tekrar bi gözük ortopediye bakalım nolcak en azından denemiş olursun içinde kalmasın. ve unutma 1-2 derece ile doktor insiyatifine kalırsın

merhaba öncelikle geçmiş olsun yukarıda arkadaşın dediklerine katılıyorum. ek olarak kedi-deve , yan esneme , yan plank , bird-dog ve köprü egzersizleri de fayda sağlar. masa başında ders çalışırken 40-50 dakika bir omurganı rahatlat. bende sağlık mülakatına kadar dereceyi düşüreceğini düşünüyorum. başarılar

Bu skolyozun raporunu at kas dengesizliği yüzünden mi yapısal mı öğrenelim. İkisini düzeltmenin yoluda farklı.
Yüzme ile zıplama ile hoplama ile her skolyoz düzelmez.

Hanımlar beyler merhaba,

Bugün ortopedi muayenesine girdim ve 11 derece skolyozum olduğunu öğrendim.

5 derece ve/veya altına indirmek sizce mülakatlara kadar mümkün olur mu?

Ekli dosyayı görüntüle 228
Hocam skolyozun başlıca nedenleri kas zayıflığıda olabiliyor sen core ve sırt kaslarını güçlendirirsen büyük bir ölçüde düzelebilir. Onun harici arkadaşında dediği gibi yüzmeye gidersende fyadası olabilir onun harici doktorun önereceği scroth metodunu yapabilirsin evde yapabileceğin hareketler ise kedi-inek duruşu / çocuk duruşu / plank. Plankın gerçekten çok güzel etkileri var. (Bu dediklerim kas dengesizliği ile alakalı)

Son konular

Son mesajlar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.