Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şanlı Yuva bünyesindeki Instagram Hesaplarımızı takip edebilir, en güncel haberleri alabilirsiniz.

Skolyoz derecesi

Sizce kaç derecedir 5in altında mıdır ve bunun derecesini öğrenmek için ne yapmalıyım
Hocam 5 derece kadar yoktur bence ama üste doğru biraz sapma var lakin düzeltebilirsin. Kürek kemiğinin orda ki kasları geliştir birde barda asılı kal etkisi olacaktır. Büyüme çağında isen hızlı boy atıyorsan kesinlikle dediklerimi yapmalısın. Çünkü hızlı boy atma döneminde skolyoz en hızlı büyümelerini gerçekleştirir. Sen en iyisi ortopedi doktoruna göster.

Sizce kaç derecedir 5in altında mıdır ve bunun derecesini öğrenmek için ne yapmalıyım
Merhaba bu röntgeni ya da grafiyi nerede çektirdiniz acaba? Ben de baktırmak istiyorum ama nereden çektirebilirim? Bugün ortopedi doktoruna gittim bana skolyoz için röntgen çekilmediğini söyledi.

Merhaba bu röntgeni ya da grafiyi nerede çektirdiniz acaba? Ben de baktırmak istiyorum ama nereden çektirebilirim? Bugün ortopedi doktoruna gittim bana skolyoz için röntgen çekilmediğini söyledi.
Hocam çekiliyor nasıl çekilmiyor. Bu grafiler vahiy yoluyla gelmiyor belki başından savmak içi ndemiş olabilir lakin ortopedide çekiliyor. Bende ortopedide çektirdim.

Hocam çekiliyor nasıl çekilmiyor. Bu grafiler vahiy yoluyla gelmiyor belki başından savmak içi ndemiş olabilir lakin ortopedide çekiliyor. Bende ortopedide çektirdim.

Di mi adam bana bunu askeri heyet bakabilir sadece dedi ve sen düz taban mısın değil misin diye ayağımı yere basmamı söyledi ben zaten kendi durumumu biliyorum. Peki doktora ne demem lazım skolyoz ve düz taban grafisi için? Bir de doktor grafilerden bize söylüyor mu kaçar derece olduğunu? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Di mi adam bana bunu askeri heyet bakabilir sadece dedi ve sen düz taban mısın değil misin diye ayağımı yere basmamı söyledi ben zaten kendi durumumu biliyorum. Peki doktora ne demem lazım skolyoz ve düz taban grafisi için? Bir de doktor grafilerden bize söylüyor mu kaçar derece olduğunu? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Hocam sadece askeri heyet bakabiliyorsa normal sivil vatandaşta grafi için mülakatlara girsin. Hocam ben gittim ağustos ayında demiştim ki hocam skolyoz şüphem var onun için bir grafi çektirmek istiyorum dediydim röntgene yönlendirdi sonra eldiğimde kendisi açtı baktı grafiyi hiçbirşeyin yok dedi yani herhalde öloçülemeyceek kadar azdı. Senin demen gereken şey grafi ve ölçüm istiyorum de. çünkü bazen ölçmüyorlar benimkini ölçmemişlerdi. Mümkünse farklı doktora randevu al. Hocam buda benim grafim umarım aklında birkaç tahmin uyandırır ben 2 derece civarı olduğunu düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• teletip_1763017714629.png
    teletip_1763017714629.png
    870.8 KB · Gösterim: 15
Hocam sadece askeri heyet bakabiliyorsa normal sivil vatandaşta grafi için mülakatlara girsin. Hocam ben gittim ağustos ayında demiştim ki hocam skolyoz şüphem var onun için bir grafi çektirmek istiyorum dediydim röntgene yönlendirdi sonra eldiğimde kendisi açtı baktı grafiyi hiçbirşeyin yok dedi yani herhalde öloçülemeyceek kadar azdı. Senin demen gereken şey grafi ve ölçüm istiyorum de. çünkü bazen ölçmüyorlar benimkini ölçmemişlerdi. Mümkünse farklı doktora randevu al. Hocam buda benim grafim umarım aklında birkaç tahmin uyandırır ben 2 derece civarı olduğunu düşünüyorum.
Anladım teşekkür ederim. Bana da düşük geldi ama yine de tam öğrenmek lazım yoksa mülakatta sürpriz olursa çok üzülürsün o yüzden sen de dereceni bir an önce öğren ki fizik tedaviye başla çünkü bu uzun bir süreç istiyor. Şimdiden acil şifalar diliyorum.

Anladım teşekkür ederim. Bana da düşük geldi ama yine de tam öğrenmek lazım yoksa mülakatta sürpriz olursa çok üzülürsün o yüzden sen de dereceni bir an önce öğren ki fizik tedaviye başla çünkü bu uzun bir süreç istiyor. Şimdiden acil şifalar diliyorum.
Hocam boyumun uzaması büyük bir kısmı bitti yani hızlı uzama dönemi geride kaldı bende. Skolyozda en çok hızlı uzama döneminde çıkıyor. Ben yapay zekadan destek aldığımda birde bir uygulamayla ölçüm yapınca 2 çıktı. O yüzden şuan core ve sırt kaslarını güçlendirecek egzersizler yapıyorum çünkü omurgayı koruyan şeyler kaslardır.

Son konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.